Wild-Weken bij KEES Eten & Drinken

3 oktober 2017

Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden

Nog even en dan gaat het “Culinaire Wildseizoen” weer van start. Een belangrijke periode voor wie op zoek is naar een volle en pure smaak. Wild wordt vaak gegeten bij de feestmaaltijden, zoals met Kerst, maar biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden. Bovendien is maar heel weinig voor nodig om wild goed op smaak te brengen.

Het culinaire wildseizoen

Het hele jaar door is er wild te verkrijgen, maar op 17 oktober begint het zogenaamde “Culinaire wildseizoen”. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland, samen met het lams-, asperge- en mosselseizoen en, in mindere mate, het haring- en kreeftenseizoen. Voor de meeste restaurants loopt het wildseizoen van 17 oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend, tot en met tweede kerstdag.

Wildweken

Geniet van heerlijke wildweken bij Kees. Nu de dagen korter worden, de temperaturen dalen en de winterjassen langzamerhand te voorschijn komen is het weer tijd voor wild. Vanaf 17 oktober gaat het wildseizoen van start!  Mis het niet en reserveer hier alvast uw tafel.

Naast de à la carte kaart hebben wij diverse wildspecialiteiten op onze wildkaart staan.

Ook zo benieuwd waar wij ons wild vandaan halen?

Om ten alle tijden het verste en lekkerste vlees te kunnen serveren, werken wij samen met Driessen Food. Driessen zorgt voor kwalitatief en vers vlees dat in sommige gevallen ook nog uit de regio komt. Wat zegt Driessen Food over haar wildassortiment:

Wild (afkomstig van www.driessenfood.nl)

Wild is het meest natuurlijke stukje scharrelvlees. Door het verschil in herkomst zijn echter niet alle wildproducten duurzaam te noemen. Producten uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Argentinië leggen veel foodmiles af. Daar staat tegenover dat bijvoorbeeld Nieuw-Zeelands hert wel op diervriendelijke wijze wordt geproduceerd.

De jacht is bedoeld als faunabeheer, waarmee de jager de rol van roofdier overneemt. En commerciële jacht is vaak een bron van inkomsten om natuurgebieden goed te kunnen blijven beheren.

Wild-assortiment (afkomstig van www.driessenfood.nl)

Het grootste deel van ons wildaanbod komt uit Groot Brittannië, Duitsland, Italië en Oost Europa. Een beperkte hoeveelheid komt uit Nederland, voornamelijk wilde eend, ree en wilde gans.

  • Haarwild
  • Vederwild
  • Exotisch wild
  • Huisgemaakte wildproducten
  • Vleeswaren van wild

 

Wild-Weken bij KEES Eten & Drinken