Wijn van de maand

30 juli 2018

Are you MIPping ready for the summer?

Elke maand brengen wij bij KEES een wijn extra onder de aandacht. In de maand augustus hoeft u niet naar Frankrijk, wij brengen namelijk de Provence naar u toe!

Guillaume & Virginie Philip MIP Classic Rosé
provence, Frankrijk

Meer over MIP

Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle rosé wijnen die rijk zijn aan aroma’s. In hun streven excellente wijnen te maken, hebben de wijnen van Guillaume & Virginie Philip al meerdere gerenommeerde prijzen van verschillende competities en wijngidsen gewonnen,waaronder voor de 8ste keer de prix d’Excellence au Concours Général Agricole.

Feitjes over MIP

  • Guillaume & Virginie Philip ligt in de gemeente Puyloubier aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De druiven worden na het oogsten rond het vriespunt bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur van de bessen zich in het sap verspreidt.
  • Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.
  • MIP is heerlijk als aperitief, bij maaltijdsalades en niet te zware Mediterrane gerechtjes

 

Ook zin gekregen in een lekker glas MIP? Reserveer hier een tafel voor een gezellige borrel, lunch of diner.
Tot snel bij KEES.