Mosselen, kom ze proeven!

11 juli 2018

MMM Mosselen ze zijn er weer

Natuurlijk hoeft u hiervoor niet helemaal naar Zeeland te rijden om van het “zwarte goud’ te eten.
Bij KEES serveren wij gewokte mosselen in de schelp met knoflook-kruidenolie. Geserveerd met  frites en cocktailsaus 19.5,- p.p.

Mosselen uit de wok

Dit heeft u altijd al willen weten over de mossel

  • 57 miljoen kilo mosselen worden er gekweekt in Nederland
  • Amper 4% van de mossen blijft ook echt in Nederland. 64 % gaat gelijk door naar België. De Belgen zijn er verzot op!
  • Wist je dat er ook groene mosselen bestaand. Niet de mossel zelf maar de schelp is groen. Deze komen voor in Australië. Ze zijn hier ook verkrijgbaar uit de diepvries.
  • Niet Zeeland maar China is de grootste mosselproducent van de wereld
  • De lippen van de Spaanse en Franse mossel zijn zwart en die van de Zeeuwse mossel bleek.

Fabeltjes die zijn er altijd

Oranje mosselen zijn vrouwelijk en witte mosselen mannelijk.
Dit is echt een fabeltje. Het heeft net als bij de mens te maken met genetische verschillen. De ene heeft net wat meer pigment dan de ander.

  • Mosselen kun je alleen eten als de R in de maand zit? Dat is echt een fabeltje. Het mosselseizoen loopt van juli t/m april in het jaar daarop.

Ook lekkere trek gekregen naar het zwarte goud?

Reserveer hier een tafel en geniet.